Recept Citroentaart 1


Ingrediėnten:

5 eieren

4 el heet water

250 gr suiker

125 gr bloem

125 gr maļzena

1 tl bakpoeder

2 zakjes klopklop

sap van 2 citroenen

250 gr roomboter

geraspte schil van 1 citroen

200 gr poedersuiker

paar druppels citroenessence

1 stuk sukade van 100 gr

200 gr gehakte pistachenoten

extra: oven

 

 

 

/ Citroentaart (bescuitdeeg) recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Maak een biscuitdeeg zoals bij basisrecept 2 staat aangegeven. Bak de taart 35 minuten bij 220°C (hetelucht 200°C) en laat hem een nacht staan.

Bereiding:

Snij de taart tweemaal horizontaal door.

Maak voor de vulling van de taart de klopklop met citroensap (eventueel aangevuld met wat melk) klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Klop de boter met poedersuiker, citroenrasp en de essence zo schuimig mogelijk en vermeng het met de stijfgeslagen klopklop.

Schep enkele lepels van de vulling op twee taartplakken en strijk het uit. Zet de taart in elkaar en bestrijk de buitenkant ook met room. Snijd de sukade in flinterdunne plakjes en steek ze hier en daar in de taart.